Revisie

Waarom revisie.

Een kapotte of een versleten starter of alternator betekend niet automatisch dat deze  afgeschreven is. Als u uw starter of alternator bij ons brengt wordt hij letterlijk en figuurlijk weer als nieuw. Een gereviseerde starter of alternator is trouwens vaak ook nog goedkoper dan een vergelijkbaar nieuw artikel.

Vakkundige revisie van starters en alternators  levert tevens een bijdrage aan het behoud van het milieu. Van bestaande onderdelen worden, met een minimale energie en grondstoffengebruik weer nieuwe onderdelen gemaakt. Recycling is daarmee vanzelfsprekend bij  BS Automotive. Starters of alternators of onderdelen die anders worden afgedankt worden met revisie weer geschikt gemaakt voor een tweede leven.

Het remanufacturing proces uitgelegd.
 

Stap :  Demontage

Defecte apparaten ondergaan een complete demontage, en delen die niet kunnen worden gereviseerd worden afgevoerd.

Stap 2: Reiniging

Na de demontage van de verschillende componenten krijgen ze een grondige reiniging
in de spoelbak en daarna eventueel in de zandstraalcabine.

Stap 3: Inspectie & Sorteren

Gereinigde onderdelen zijn onderworpen aan een intensive inspectie om te bepalen of ze in een herbruikbare conditie zijn , dit zowel visueel als met meetapparatuur word bepaalt als de toleranties binnen de aanvaardbare grenzen zitten.

Stap 4: Revisie & Vervanging

Herbruikbare onderdelen worden in dit stadium gereviseerd , bijvoorbeeld door verzinken van bouten en moeren en trommelen van de aluminium schilden . Onderdelen die in de vorige fasen zijn afgekeurd en verwijderd zijn worden vervangen door hoogwaardige nieuwe OEM onderdelen.

Stap 5: Montage

Gereviseerde en nieuwe onderdelen worden opnieuw samengesteld op dezelfde wijze als in OE productie .

Stap 6: Kwaliteits controle

Alle gereviseerde units ondergaan een kwaliteits controle op de testbank op prestatie en betrouwbaarheid.